Lu pruggettu “Humulus lupulus” signa nu puntu mpurtanti pi l’innovazzioni agrialimintari siciliana cû lanciu dâ prima catina di furnitura dâ birra ndìggina nta l’isula. L’iniziativa è cuurdinata di l’Istitutu Supiriuri Borghese Faranda di Patti ca vidi la participazzioni dâ Fondazzioni I.T.S. Accademia Albatros di Missina e lu Comuni di Patti, coinvolgennu vari imprese lucali.
Ntô luppuleto di l’istitutu Borghese Faranda, sutta lu cuntrullu dâ dirittrici dâ scola Francesca Buta, li tagghi di luppulu foru distribbuiti a sei cumpagnìi lucali. Tra li riciventi ci sunnu arcuni mprinnituri lucali comu Enzo Galvagno, Alessia Accetta, Filippo Villari, n’ex studenti ca grapìu na birreria a Missina e arcuni rapprisintanti di l’Assuciazzioni Demetra. A l’eventu participaru puru li studenti di li Avvisi 2 di Missina e Barcillona Pozzo di Gotto, accumpagnati dû mastru birreri Silvio Gulino.
Antonia Sidoti, presidenti dâ Fondazzioni ITS Academy Albatros, cummintò l’iniziativa: “L’ingressu ri sei novi sucità rintra a catina ri appruvviggionamentu rapprisenta nu risultatu ‘mpurtanti pû settori“. U presidenti suttuliniò macari li ‘nvestimenti fatti nnî labburatori spicializzati e nnâ formazzioni dî maestri birreri.
Lu pruggettu si distingui pô so approcciu sustinibbili: li rifiuti dê trinciaturi venunu riutilizzati pâ pruduzzioni di farini pâ pasta e li prudutti dô fornu, cumminennu la tradizzioni e l’innovazzioni ntâ pruduzzioni dâ birra di Missina. Sta iniziativa rapprisenta nu passu avanti mpurtanti pô sitturi agrialimentari sicilianu, cumminannu la furmazzioni prufissiunali, lu sviluppu ecunòmicu e l’innovazzioni sustinibbili ntâ pruduzzioni da birra artiggianali.